Analizoare de gaze

De la monitorizarea emisiilor din incineratoarele de deşeuri şi centralele electrice până la analiza gazelor din industria chimică şi monitorizarea cuptoarelor rotative din silozurile de ciment, analizatoarele Siemens, sigure şi de o înaltă precizie, îşi vor face mereu treaba. Tehnologia folosită în cadrul analizatoarelor de proces de ultimă generaţie este determinată de nevoile aplicaţiei în cauză. Dispozitivele trebuie să fie rentabile, funcţionale, să economisească spaţiu şi energie şi să furnizeze exact cantitatea de energie pentru acoperirea tutror nevoilor. Tehnica Analitică de Proces Siemens oferă un portofoliu variat şi inovativ destinat satisfacerii tuturor cerinţelor clientului în materie de produse şi soluţii. Combinăm cunoştinţele de specialitate remarcabile legate de producerea de dispozitive analitice de înaltă performanţă cu o cunoaştere în profunzime a modului de aplicare, rezultatul multor aplicaţii industriale de proces. Analizoarele operează pe bază de meniu structurat, în concordanţă cu recomandările NAMUR. Analizoarele sunt integrate cu uşurinţă în conceptul de Automatizare Complet Integrată şi sunt programaţi folosind software-ului SIMATIC PDM şi interfeţelor PROFIBUS DP şi PA.

ANALIZA GAZELOR DE PROCES – DE EXTRACŢIE
ULTRAMAT 23 este un analizator rentabil cu componente multiple folosit pentru a măsura până la 3 gaze sensibile la infraroşu utilizând principiul NDIR plus O2, utilizând o celulă electro - chimică de măsurare a oxigenului. ULTRAMAT 23 este compatibil cu o gamă variată de aplicaţii standard, cum ar fi monitorizarea emisiilor, optimizarea cuptoarelor, monitorizarea aerului din încăpere precum şi alte aplicaţii. Calibrarea realizată prin intermediul aerului ambiental elimină necesitatea folosirii gazelor de calibrare.

SERIA 6

Analizatoarele de gaz Seria 6 sunt analizatoare complete ce îndeplinesc întreaga gamă de cerinţe:
CALOMAT 6, la montajul in rack 19˝, sau ca şi dispozitiv de teren foloseşte metoda conductivităţii termale pentru a măsura cu acurateţe compoziţia şi concentraţia gazelor de proces. Acesta este în primul rând conceput pentru măsurarea hidrogenului în concentraţii de gaz inert, în gazul de furnal şi amestecuri de dioxid de carbon.
CALOMAT 62 aplică principiile detectării conductivităţii termale (TCD) şi este special proiectat pentru a fi folosit în cadrul aplicaţiilor împreună cu gaze corozive cum ar fi clorul. CALOMAT 62 măsoară concentraţia componentelor gazoase cum ar fi H2, Cl2, HCL sau NH3 în amestecuri de gaze binare sau cvasi-binare.
OXYMAT 6 este un analizator de oxigen, opţional în montajul rack de 19˝sau întro carcasă rezistentă de teren în cazul instalării în medii neprielnice. OXYMAT 6 poate fi folosit în cadrul aplicaţiilor, inclusiv la măsurarea emisiilor, fiind astfel util pentru controlul procesului de producţie şi asigurarea calităţii. Datorită răspunsului său ultrarapid, OXYMAT 6 este perfect pentru monitorizarea instalaţiilor importante pentru siguranţă. Design-ul rezistent la coroziuni face ca OXYMAT 6 să fie de asemenea analizatorul cel mai potrivit pentru analiza efectuată în prezenţa gazelor puternic corozive.
OXYMAT 61 este un analizator de oxigen cu cost redus pentru aplicaţii standard. Acesta poate folosi aerul ambiental ca şi gaz de referinţă cu care se realizează alimentarea analizatorului prin intermediul pompei integrale.
OXYMAT 64 este un analizator de gaz folosit la măsurarea concentraţiilor foarte mici de oxigen din aplicaţiile cu gaz pur. Instalaţiile de separare a aerului, producerea gazelor tehnice, sudarea într-o atmosferă protejată – acestea sunt doar câteva exemple în care OXYMAT 64, un dispozitiv ce vine în completarea deja consacratei Serii 6 Siemens de analizatoare de gaz continuu, detectează cu certitudine şi cantităţile mici de oxigen.
ULTRAMAT 6 este un analizator în montaj de rack 19˝ sau carcasă de teren. Acesta face posibilă măsurarea a până la patru componente active cu infraroşu într-o singură unitate. Poate fi folosit în toate aplicaţiile, de la măsurarea emisiilor la controlului procesului, chiar în prezenţa gazelor foarte corozive.
ULTRAMAT / OXYMAT 6 - Unităţile Seriei 6 pot fi combinate într-o carcasă de 19˝ pentru a forma dispozitive cu componente multiple cu trepte ULTRAMAT 6 şi OXYMAT 6. Se creează astfel, cu cea mai mică amprentă posibilă, un canal în infraroşu pentru măsurarea a până la două componente IR şi un canal pentru măsurarea oxigenului.
FIDAMAT 6 măsoară conţinutul total de hidrocarbon din aer sau chiar din amestecurile de gaz greu volatil. Îndeplineşte aproape toate cerinţele, de la detectarea urmelor de hidrocarbon în cadrul analizelor de gaz pur, la măsurarea completă a concentraţiilor înalte de hidrocarbon, chiar şi în prezenţa gazelor corozive. Design-uri ex-proof - O unitate adiţională de monitorizare a purjării face ca analizatorii de gaz CALOMAT 6, OXYMAT 6 şi ULTRAMAT 6 - în carcasă de teren să poată fi instalaţi în zone periculoase. Măsurătorile pot include atât gazele inflamabile cât şi cele neinflamabile.

ANALIZA GAZULUI DE PROCES – ÎN CIRCUIT LDS 6
Analizoarele de gaz în circuit LSD 6, rezistent şi sigur, poate măsura gaze chiar şi în condiţii extreme.Rezultate precise şi sigure sunt obţinute chiar şi la 1,500 °C (2,732 °F) sau acolo unde concentraţia de praf este foarte ridicată. De exemplu, LSD 6 măsoară pe loc concentraţii de O2 (Temp.), NH3, HCl, HF H2O, CO sau CO2 în gaze de fum înainte şi după curăţarea gazului. Aplicaţiile în industria chimică şi petrochimică, pentru producţia de oţel şi metal precum şi în fabrici de ciment şi hârtie sunt compatibile cu LSD 6.
SITRANS SL stabileşte un nou punct de referinţă în ceea ce priveşte tehnologia în circuit pentru controlul de proces – chiar şi în condiţii extreme de măsurare. Oferă o tehnologie verificată integrată într-un design mai compact de analizor de gaz în circuit. SITRANS SL combină avantajele tehnologiei de referinţă verificate – cu un mod de operare direct cât mai aproape posibil de proces. O celulă de referinţă integrată, plină cu un gaz neperturbator, ce permite blocarea cu laser complet independentă de concentraţiile gazoase de proces duce la o operare deosebit de stabilă, valori de deviaţie neglijabile şi intervale extinse de întreţinere. SITRANS SL, cu un design unic şi compact ce include o interfaţă locală de utilizator (LUI), este soluţia perfectă pentru aplicaţiile de măsurare cu un singur punct din mediile neprielnice. SITRANS SL este folosit pentru controlul de proces în industria chimică, chiar şi în zonele periculoase datorită design-ului său EEx d. Alţii aplicaţii includ optimizarea de proces în industria oţelului sau controlul combustiei în boilere sau incineratoare de deşeuri.

SETURI DE APLICARE ANALITICĂ

Sondă cu mostră de gaz FLK - O sondă de extracţie special proiectată pentru cuptoare rotative de ciment cu răcire lichid-aer. Sonda este răcită prin intermediul unui lichid special de răcire ce permite temperaturi ale gazului de până la 200 °C (392 °F) şi prin urmare se află peste punctul de condensare al acizilor din gazul de fum. Datorită lucrărilor frecvente de întreţinere, se previne acumularea de produse condensate şi timpul de neoperare.

REPARAŢII ŞI ÎNTREŢINERE SIPROM GA - Instrumentul software SIPROM GA este destinat aplicaţiilor de reparaţii şi întreţinere în cazul tuturor analizoarelor de gaze de proces. SIPROM GA poate controla şi monitoriza toate funcţiile analizoarelor ca şi unităţi independente sau integrate în reţele. Integrarea în Ethernet permite reparaţii şi diagnosticare de la distanţe mari.