Instrumente de măsurare a presiunii

SITRANS P conţine o gamă completă de instrumente pentru măsurarea presiunii relative, diferenţiale şi absolute. In plus faţă de precizia în măsurare şi de robusteţe, printre trăsăturile definitorii enumerăm şi funcţionalitatea şi flexibilitatea sistemului modular ca şi conceptul de securitate integrală. Avem o gamă testată de produse pentru toate aplicaţiile de presiune. Privire de ansamblu asupra gamei SITRANS P:

SITRANS P MPS
Măsurarea uşoară a nivelului prin masurarea presiunii hidrostatice. Traductorul SITRANS P, seria MPS, este folosit pentru măsurarea nivelului prin masurarea presiunii hidrostatice.
Se scufundă în mediul de măsurare, conectat la un cablu. Senzorul are corpul din oţel inoxidabil şi poate fi folosit în diverse aplicaţii, de la apa potabilă la lichide corozive.

SITRANS P Z
Traductorul cu domeniul fix de masurare pentru presiunea relativă sau absolută. Sunt folosite două tipuri de senzori de presiune în seria Z: un senzor din inox şi un senzor cu diafragma din ceramică. O opţiune pentru seria Z îndeplineşte cerinţele industriei de pompe şi compresoare, prin utilizarea unui unui corp din bronz.

SITRANS P ZD
Traductorul cu afişare digitală şi carcasa din inox.
Transmiterul digital de presiune SITRANS P ZD dispune de afişaj local şi are un domeniu dinamic de masurare de 10:1. Atât carcasa, cât şi conexiunea la proces sunt din inox.
Afişajul digital este disponibil cu pozitionare radiala sau axiala fata de conexiunea la proces.

SITRANS P Compact
Pentru cerinţele speciale ale industriei alimentare, farmaceutice şi biotehnologiei. Designul corespunde cerinţelor de igienă ale EHEDG, FDA şi GMP. Standardere acestora, tot mai ridicate, sunt îndeplinite de gama de conexiuni la proces din inox şi de corpul din inox. Procedurile de curăţare şi sterilizare (CIP, SIP) sunt suportate in standard.

SITRANS P DS III
Traductoare digitale cu funcţii integrale de diagnostic, comunicaţii HART, PROFIBUS PA sau Fieldbus Foundation, şi operare facilă din tastatură. Intr-o arie de masurare de la 1 mbar la 400 bari, SITRANS P DS III funcţionează bine şi cu sarcini chimice sau mecanice extreme sau cu influenţe magnetice.
Oferă funcţii de securitate adiţionale, cum ar fi auto - monitorizarea şi monitorizarea procesului, diagnosticul de eroare şi furnizează mesaje de atenţionare pentru mentenanţă, precum si când este necesara următoarea calibrare. Funcţia de autotestare este unică pentru operarea fără erori. Celulele de măsură pot fi înlocuite repede şi uşor, iar reparaţiile la locaţie
sunt astfel rapide, simple şi economice. Pe lângă operarea locală, transmiţătoarele SITRANS P pot fi conectate la reţele de comunicatie, folosind protocoalele HART, PROFIBUS sau Foundation Fieldbus. SITRANS P DS III este făcut pentru presiuni nominale de până la PN 420. Părţile in contact cu procesul sunt disponibile în varianta din inox, Tantalum, Hastelloy®, Monel®, sau placate cu aur. Variante pentru mediile cu pericol de explozie sunt de asemenea disponibile. Nivelul înalt de siguranţă este documentat prin certificate recunoscute la nivel internaţional, printre care ATEX, SIL, CENELEC, FM, CSA, NEPSI. Este testat conform directivelor NAMUR. Puteţi ajusta punctul de zero, domeniul, amortizarea şi alte funcţii, cu ajutorul a trei butoane şi prin afişajul mare, uşor de programat. Versatilitatea necesară fiecărei aplicaţii este integrată în SITRANS P. Totul este posibil, fie prin operarea manuală sau HART, fie prin SIMATIC Process Device Manager (PDM).
   
SITRANS P300
Acesta oferă precizie în măsurare, robusteţe şi operare avansata.
A fost proiectat pentru industria alimentară şi
pentru procesele farmaceutice.
Este o componentă integrala a familiei SITRANS P datorită preciziei sale de 0.075%, învelişului său igienic din inox cu placă de identificare inscriptionata cu laser şi a filozofiei de operare locală testată la SITRANS P DS III.
Curăţarea şi sterilizarea (CIP şi SIP) volumului de proces în timpul modului de măsurare se efectuează fără decalibrare, la o temperatură specificată de 150 °C (302 °F).
Utilizatorul poate monitoriza procesul de curăţare cu ajutorul indicatoarelor care înregistrează valorile minime/ maxime ale temperaturii senzorilor.
Puteţi citi datele de proces printr-o interfaţă HART, PROFIBUS PA ori Fieldbus Foundation.
SITRANS P300 este disponibil cu celule de măsurare a presiunii relative sau absolute.
Aria conexiunilor la proces acopera cerintele industriilor alimentara, a celulozei si hirtiei, farmaceutica incluzind conexiuni filetate sau cu flanse.

Separatoare de proces cu diafragmă
Posibilităţile de măsurare ale gamei SITRANS P sunt crescute datorită unei arii vaste de separatoare de proces.
Separatoarele se folosesc cind se măsoara materiale fierbinţi, corozive, care cristalizează sau cu vâscozitate mare.
Sunt disponibile următoarele tipuri de separatoare:
Flanse conform EN, ASME, şi alte conexiuni, montate fie rigid la transmiţător, fie printr-un tub capilar flexibil.
Diverse lichide de umplere pentru temperaturi ale materialului de până la 400 °C (750 °F).
Diverse opţiuni pentru materialul diafragmei.
Mai multe variante specifice fiecărei industrii.