Comunicare si software

Automatizare complet integrată – TIA
Automatizarea Complet Integrată se caracterizează prin gradul său unic de integrare ce asigură un înalt nivel de transparenţă la toate nivele unităţii – de la nivelul de câmp până la nivelul de control al producţiei şi nivelul de management al corporaţiei. Acest concept oferă avantaje considerabile pe durata întregului ciclu de viaţă al instalaţiei, de la planificarea iniţială şi etapele tehnice, darea în exploatare, operaţiuni şi întreţinere până la faza de modernizare. Instrumentele de proces realizate de Siemens au fost integrate perfect în conceptul TIA.

SIMATIC PDM
(Manager Aparate Proces) este folosit ca instrument central de parametrizare pentru a permite utilizatorului accesul neîntrerupt la toate aparatele de teren ale acestei unităţi.
Datorită comunicării moderne prin intermediul fieldbus-ului ca de exemplu HART, PROFIBUS sau Foundation Fieldbus, instrumentaţia de câmp poate fi integrată în instalaţia generală.
Prin integrarea aparatelor în sistemul de management al bunurilor PCS7, utilizatorul primeşte informaţii de diagnosticare din partea instrumentaţiei da câmp oricând acesta le solicită, fapt ce îi permite optimizarea lucrărilor de reparaţie şi întreţinere pentru instalaţia sa şi evitarea perioadei de neoperare.