Instrumente pentru măsurarea nivelului

Instrumentele de măsurare a nivelului servesc industriile de proces de pretutindeni, cum ar fi apa/apa uzata, agregate, ciment, minerit, chimică, petrochimică, petrol şi gaze, alimentară, farmaceutică. Un portofoliu bogat de tehnologii şi produse vă oferă posibilitatea de a alege soluţia potrivită pentru aplicaţia dumneavoastră.

DETECTAREA COTEI
Electromecanic
Intrerupătoarele noastre electro-mecanice robuste sunt făcute pentru aplicatii dure si medii abrazive. Ele detectează nivelele înalte sau scăzute de pulberi şi solide granulare cu densităţi mici.
Intrerupătorul cu paletă rotativă SITRANS LPS200 detectează solidele cu densităţi de până la 15 g/l (0.94 lb/ft3).
Intrerupătorul cu furca vibranta SITRANS LVS200 detectează solidele cu densităţi de până la5 g/l (0.3 lb/ft3).

Ultrasonic
Pointek® ULS200 este un întrerupător de cotă ultrasonic cu două puncte de întrerupere, eficient pentru solide, lichide, noroi, şi pentru materiale aderente.

MĂSURAREA CONTINUĂ A NIVELULUI

Sonic Intelligence şi Process Intelligence
Tehnologiile noastre patentate de procesare a semnalelor Sonic Intelligence şi Process Intelligence au fost create prin folosirea informaţiilor furnizate de inginerii noştri de teren şi datelor de la dispozitivele instalate în aplicaţiile existente. Instrumentele Siemens oferă avantajul unic al acestei tehnologii. Ambele tehnologii de procesare a semnalelor fac diferenţa între ecourile reale produse de material şi ecourile false cauzate de blocaje sau zgomot electric. Software-ul sofisticat este actualizat in mod continuu şi sprijinit de datele de teren obţinute de la mai mult de un million de aplicaţii. Această experienţă şi cunoaştere în profunzime este folosită la crearea algoritmilor avansaţi ai software-ului pentru a oferi o procesare inteligentă a profilelor de ecouri. Rezultatul este o măsurătoare repetabilă, rapidă şi sigură, în care puteţi avea deplină încredere.

Radar
Chiar şi în condiţii grele de proces, transmiterele radar Siemens rămân efectiv neafectate. Tehnologia radar, în cadrul căreia nu se realizează un contact direct, împlică o întreţinere minimă şi oferă o măsurare continuă şi sigură a nivelului pentru aplicaţii pe distanţe scurte sau lungi. Siemens oferă o varietate de instrumente radar. Software-ul de procesare a semnalelor Signal Intelligence asigură o măsurare a nivelului sigură şi exactă şi aduce în prim plan Auto False-Echo Supression (suprimare automată ecou fals), o tehnică ce poate detecta şi suprima automat ecourile false venite de la blocajele vaselor. Aceasta asigură o peformanţă înaltă şi este uşor de implementat, folosindu-se doar câteva intrări de parametri pe interfaţa portabilă cu infraroşu sau prin intermediul SIMATIC PDM.

Ultrasonic
Siemens este lider mondial în tehnologia ultrasonică de nivel şi oferă transmitere de nivel compacte, inclusiv SITRANS Probe LU precum şi o gamă de sisteme de control de nivel. Sistemele ultrasonice compacte ce includ un senzor ultrasonic fără contact de un controler reprezintă o alegere cu eficienţă de cost pentru o gamă largă de aplicaţii.
SITRANS Probe LU – transmiţător ultrasonic, 2 fire, pentru monitorizarea nivelului / volumului / debitului de lichid în recipiente de depozitare, recipiente de procesare simplă şi canale deschise.
MultiRanger® – Controler versatil pentru distanţe scurte sau medii si pentru recipiente individuale sau multiple pentru aplicaţii de până la 15 m (50 picioare).
HydroRanger 200 – Controler de nivel pentru maxim 6 pompe, control diferenţial al nivelului, şi monitorizare debit pe canal deschis.
SITRANS LUC500 – Controler staţie de ridicare duplex, ultra- performant, pentru industria apei/apei uzate.
SITRANS LU series – Monitorizare nivel de la mare distanţă pentru lichide şi solide, măsurând până la 10 puncte si un domeniu maxim de 60 m (200 picioare).
Senzorii Echomax sunt creati pentru medii dure. Ele sunt rezistante la infiltrările de praf, umezeală, vibraţii, inundaţii şi temperaturi extreme. Sunt uşor de instalat şi practic nu au nevoie de întreţinere.

Capacitiv
Toate transmiţătoarele continue de nivel capacitive Siemens folosesc abordarea unică in tehnologia capacitiva si anume modificare inversă a frecvenţei. Se pot efectua astfel măsurători precise, sigure şi repetabile chiar în medii neprielnice. Deoarece chiar şi o schimbare mică de nivel duce la o schimbare mare a frecvenţei, instrumentele noastre oferă o rezoluţie mai bună şi depăşesc constant aparatele convenţionale în ceea ce priveşte performanţa. Aceste transmiţătoare de nivel au un Active Shield (protecţie activă) patentat pentru a asigura măsurători sigure şi continue de nivel şi interfaţă chiar şi în condiţii de umezeală, vapori sau acumulare de depozite aderente.
SITRANS LC300 – Transmiţătoare de nivel pentru aplicaţii din industriile: alimentara şi băuturi, mâncare pentru animalele de casă şi solide vrac.
SITRANS LC500 – Monitorizarea nivelului şi interfeţei în condiţii de proces extreme, cum ar fi petrol şi gaz lichid, chimicale toxice şi agresive de până la 100 bari (1450 psi), până la 200 °C (392 °F) şi coborând la – 50 °C (– 58 °F) ca opţiune pentru aplicaţii în criogenie (contactaţi reprezentantul dumneavoastră Siemens).

Capacitive
Intrerupătoarele Siemens Pointek utilizează o abordare unica, din perspectiva modificarii inverse a frecventei, a tehnologiei capacitive, care asigură măsurători precise, de încredere şi
repetabile, chiar şi în medii cu praf, turbulente sau in prezenta vaporilor sau in aplicatii predispuse la contaminarea senzorului. Pentru că şi o mica schimbare a nivelului produce o schimbare mare în frecvenţă, instrumentele noastre asigură o rezoluţie optimă şi depăşesc cu mult dispozitivele convenţionale. Siemens oferă o selecţie completă de senzori de nivel pentru detectarea cotei şi interfeţei solidelor, lichidelor, spumei şi noroiului.
Pointek® CLS100 – întrerupător compact cu două fire pentru detectarea nivelului în spaţii restrânse.
Pointek CLS200 – întrerupător versatil cu un înalt nivel de rezistenţă chimică.
Pointek CLS300 – întrerupător de cotă pentru condiţii vitrege de presiune mare/mică, temperaturi înalte şi materiale corozive şi abrazive.
Pointek CLS500 – întrerupător de cotă pentru condiţii critice de temperaturi şi presiune extreme.
SITRANS ProbeLR – transmiter de nivel radar cu puls, 2 fire, 6 GHz, pentru monitorizarea continuă a lichidelor şi pastelor în vase de stocare cu presiune şi temperatură nominală, până la o distanţă de 20 m (66 picioare).
SITRANS LR200 – transmiter de nivel radar cu puls, 2 fire, 6 GHz, pentru monitorizarea continuă a lichidelor şi pastelor în vase de stocare şi procesare, inclusiv la presiune şi temperatură înaltă, până la o distanţă de 20 m (66 picioare).
SITRANS LR250 - transmiter de nivel radar cu puls, 2 fire, 6 GHz, pentru monitorizarea continuă a lichidelor şi pastelor în vase de stocare şi procesare, inclusiv la presiune şi temperatură înaltă, până la o distanţă de 20 m (66 picioare). Ideal pentru vase mici şi medii dielectrice joase.
Sitrans LR260 – transmiter de nivel radar cu puls, 2 fire, 25 GHz, pentru monitorizarea continuă a solidelor în silozuri până la o distanţă de 30 m (98,4 picioare). Ideal pentru aplicaţii cu praf în cantităţi extreme şi temperaturi înalte de până la 200 °C (392 °F).
SITRANS LR300 – transmiter de nivel radar cu puls, 4 fire, 6 GHz, pentru monitorizarea continuă a lichidelor şi pastelor în vase de stocare şi procesare, inclusiv la presiune şi temperatură înaltă, până la o distanţă de 20 m (66 picioare).
SITRANS LR400 – transmiter de nivel radar FMCW cu modulare continua a undei, 4 fire, 25 GHz, pentru monitorizarea continuă a lichidelor şi pastelor în vase de stocare şi procesare, inclusiv la presiune şi temperatură înaltă, până la o distanţă de 50 m (164 picioare). Ideal pentru medii dielectrice joase.
SITRANS LR460 - transmiter de nivel radar FMCW cu modulare continua a undei, 4 fire, 25 GHz, pentru monitorizarea continuă a solidelor în silozuri până la o distanţă de 100 m (329 picioare). Ideal pentru aplicaţii cu praf în cantităţi extreme şi temperaturi înalte de până la 200 °C (392 °F).

Radar cu ghid de undă
Radarul cu ghid de undă foloseşte reflectometria în domeniul timp (TDRTime Domain Reflectometry) pentru a măsura nivelul prin ghidarea unui puls electromagnetic de-a lungul unei sonde (bară oţel solid, cablu din oţel sau cablu coaxial) către material. Atunci când pulsul atinge suprafaţa materialului, modificarea valorii dielectrice dintre aer şi material face ca o parte din puls să fie reflectată înapoi către transmiţător. Ghidul de undă nu este afectat de vapori, densitate, spumă, fluctuaţii dielectrice, temperatură şi de schimbările de presiune şi funcţionează bine pentru măsurători pe distanţe scurte sau medii.
SITRANS LG200 – Transmiţător de nivel, avansat, 2 fire, cu ghid de undă, pentru lichide, slam, interfaţă, solide cu o constanta dielectrică de 1,4 şi peste. Selecţia variată de modele şi software-ul de procesare a ecourilor asigură o măsurare precisă în lichide cu vapori corozivi, spumă, abur saturat, vâscozitate înaltă, agitare la suprafaţă, viteză mare de golire/umplere sau in conditii de modificare a proprietatilor dielectrice sau a densitatii.

Hidrostatică
Măsurarea de nivel cu costuri scăzute pentru montarea directă sau montarea cu etanşare la distanţă si separatoare de proces pentru recipiente şi vase. S
SITRANS P MPS şi SITRANS P DS III pot face faţă unor încărcături extreme de natură chimică şi mecanică precum şi interferenţelor electromagnetice. Ele sunt aplicate la scară largă în industria chimică şi petrochimică.

Gravimetrică
Măsurătoarea gravimetrică de nivel cu tehnologia de cântărire SIWAREX oferă o măsurare foarte precisă fără contact material, independent de temperatura mediului, forma recipientului, părţile încorporate şi caracteristicile materialelor.