Masurarea debitului

Alegerea corecta a debitmetruluiu potrivit pentru aplicaţia dumneavoastra vă poate îmbunătăţi vizibil performanţa. In toate industriile Siemens vă oferă o selecţie completă de debitmetre electromagnetice, ultrasonice, coriolis, vortex, cu piston rotativ sau presiune diferenţială, potrivite pentru măsurarea unei mari varietati de fluide.

SITRANS F M - Debitmetre electromagnetice SITRANS F M măsoară debitul volumic al lichidelor conducătoare de electricitate. Apa, chimicalele, mâncarea şi băuturile, slamurile, pastele, fibrele de celuloza si hârtie şi noroiul de mină cu particule magnetice sunt măsurate cu ajutorul SITRANS F M. Gama de produse este împărţită în trei tipuri de debitmetre electromagnetice:

Debitmetru cu cimp magnetic DC pulsatoriu, SITRANS FM, DN2 la DN 2000 (1/12“ to 78“).
Program complet pentru transmiterele MAG 5000/ MAG 6000/MAG 6000 I. Instalare compacta sau la distanta a transmiterului. Disponibila o varietate de intrari şi ieşiri de semnale şi module de comunicatie: PROFIBUS PA/ DP, HART, şi Modbus® RTU. Senzor MAG 1100/1100 HT pentru industriile de proces. Senzor MAG 1100 F pentru industria alimentară şi farmaceutică. Senzor MAG 3100/MAG 3100 HT pentru industrii de proces şi standardele aspre din industria chimică. Senzor MAG 5100 W pentru aplicaţiile legate de apă şi apa menajeră.

SITRANS F C – Debitmetru masic tip coriolis Aceste debitmetre masoara debitul masic al lichidelor şi gazelor în aproape orice aplicaţie, fără vreo calibrare specială. Este un dispozitiv multiparametru care asigură informaţii exacte referitoare la volum, debit, temperatură, densitate şi concentraţie (e. g. Brix ori Baume).

Flexibilitate şi performanţă cu transmiterul Coriolis MASS 6000Transmiterul MASS6000, flexibil, proiectat pentru performanta si operare facila, asigura o exploatare economica. Este disponibil in diferite forme si carcase. Multiple I/O în standard şi module de comunicatie PROFIBUS PA/DP, MODBUS RTU şi HART ca optiuni. SENSORPROM facilitează un “plug and play” real (funcţionare rapidă). Diagnostic rapid pentru service uşor. Procesare rapidă de semnal care dă posibilitatea unor dozari de mare viteză.

Integrarea unitară cu transmiterul SIFLOW FC070 Coriolis
Este un transmiter coriolis cu multiparametru, gata pentru instalare rapidă şi integrare in sistem. Este cel mai compact, economicos ca spaţiu şi mai versatil transmiter disponibil. Integrare directă în sistemul de automatizare SIMATIC S7. Interfaţă standard cu utilizatorul - SIMATIC Manager, PCS7 and SIMATIC PDM. Compatibil cu gama completă de senzori coriolis SITRANS F C. Funcţionalitate independentă sau integrare terţă PLC. Design ultra compact la modulul standard SIMATIC 40 mm.

SITRANS FUS – debitmetre ultrasonice
sunt disponibile ca versiuni cu senzori de insertie şi cu senzori aplicati clamp-on. Ambele tipuri de aparate de măsură pot fi folosite cu lichide conductive sau nonconductive, omogene iar cele clamp-on si pentru gaze.. În plus faţă de debitul volumic standard, ele pot furniza de asemenea informaţii despre calitatea şi temperatura mediului masurat. Calibrarea debitmetrului poate fi certificată la standardele industriale. Debitmetrele ultrasonice de insertie Acestea sunt potrivite pentru aplicaţii industriale cu dimensiuni ale ţevilor variind de la DN 50 la DN 1200 (2’’ la 48’’), senzori de debit cu 2 piste fiind disponibili în combinaţie cu transmiterul SITRANS FUS 060. Senzori de de debit din oţel carbon sau oţel inoxidabil. Versiuni la care senzorii ultrasonici pot fi schimbati fără a întrerupe procesul.

Debitmetrul retrofit SONOKIT
Sistemul SONOKIT până la DN 4000 (160’’) este destinat montarii in-line pe ţevi goale sau ţevi sub presiune fără oprirea procesului. Versiunile robuste pot fi îngropate şi rezistă la inundări constante. Acurateţe uimitoare: cu cât este mai mare conducta, cu atât este mai precis rezultatul. Pentru industria utilitatilor publice debitmetrele cu doua piste, SITRANS FUS 380 şi FUE 380 sunt destinate măsurării debitului de apă in centrale termice, reţele locale, puncte termice, substaţii şi alte aplicaţii generale de apă. Aprobate pentru tranzactii fiscale in aplicatii de contorizare a energiei termice. Alimentarea de la baterie sau retea asigura posibilitatea instalarii acolo unde aplicatia o cere. Durata de viaţă a bateriei este de 6 ani.

SITRANS F X – debitmetru vortex
Acestea asigura masurarea debitului volumic sau masic pentru aburi, gaze, lichide conductive şi neconductive. Debitmetrul vortex funcţionează ca o solutie “toate intr-unul” cu compensare integrata de temperatură şi presiune. Este special construit pentru aplicaţii care necesită măsurători sigure ale debitului, indiferent de presiune, temperatură, vâscozitate şi densitate. Asta îl face perfect aplicabil în industria chimică, HVAC şi electricitate, petrol şi gaze, farmaceutica. Debitmetrul vortex SITRANS FX este disponibil ca versiune cu flanşe sau intre flanse în următoarele configuraţii:
   

SITRANS FX300 - un singur convertor este disponibil ca debitmetru volumetric şi masic: Debitmetru volumetric. Măsurători ale aburului, gazelor şi lichidelor conductive şi neconductive. Contor masic. Măsurători cu senzor de temperatură pentru compensarea aburului saturat ca trăsătură standard. Opţiune cu senzori integraţi de presiune şi temperatură pentru compensarea gazelor, gazelor umede, amestecurilor de gaze si a aburului. Opţiune în cadrul senzorului de presiune, includerea robinetului de izolare care permite schimbarea acestuia fără întreruperea procesului.

Debitmetrul electromagnetic cu baterii MAG 8000 DN 25 la DN 600 (1‘‘ to 24‘‘).
Proiectat pentru industria apei, programul MAG 8000 este o soluţie pe bază de baterii care facilitează mai mult ca oricând instalarea unui contor bun de apă practic oriunde. Aprobări pentru apa potabilă. Aprobare MI 001 EU. Aprobare tip OIML R49. Durata de viaţă a bateriei de până la 6+ ani. Alimentare electrica la 24 V AC/DC, 115 V AC/230 V AC sau cu baterie. Carcasă IP68 (NEMA 6P) pentru senzor şi transmiter, în varianta compactă sau montat la distanta.

Debitmetru electromagnetic de mare putere, cu cimp alternant, TRANSMAG 2 DN 15 la DN 1000 (1/1‘‘ to 40‘‘). Proiectat special pentru slamurile din industria minieră cu sau fără particule magnetice, dar şi pentru cele mai dificile aplicaţii în industria hârtiei şi celulozei. O selecţie vastă de materiale rezistente la coroziune pentru captuseala interioara a senzorului de debit. Carcase industriale pentru utilizare intensă. Fără părţi detaşabile.

Senzori care îndeplinesc cele mai exigente cerinţe Performanţa optimă a debitmetrelor este obţinută printr-un design inteligent al senzorilor, cu o puternică orientare spre siguranţă, repetabilitate, calitate, asigurind o precizie de 0.1%. Capacitatea senzorului variază de la câteva g/h la 510,000 kg/h (few lb/h to 1,124,300 lb/h), acoperind aplicaţii de la mini-uzine la încărcări foarte mari.
Senzorii SITRANS F C oferă:
Conector cu mai multe prize pentru instalare şi funcţionare rapide. Gamă largă de conexiuni la proces. Tubul de masurare disponibile în inox sau Hastelloy. MASS 2100 DI 1.5, 0 până la 65 kg/h (0 to 143 lb/h): Ideal pentru aplicaţii cu debit mic, care măsoară lichide sau gaze. FC300 DN 4, 0 până la 350 kg/h (0 to 772 lb/h): Senzor pentru scăzut proiectat pentru integrare in echipamente cu dimensiuni compacte.

MASS 2100 DI 3, – DI 40, 0 până la 52,000 kg/h (0 to 114,600 lb/h):
Senzori cu un domeniu mediu pentru aplicaţii generale. Standard MC2 DN50-150 şi versiune igienică DN 20 – 80 la 510,000 kg/h (de la 0 la 1,124,300 lb/h): Senzori mari care oferă un echilibru ideal între mărime şi debitul maxim asigurat. Debitmetrele ultrasonice clamp-on cu senzori aplicati asigură măsurători precise ale debitelor de lichid şi gaz. Senzorii externi pot fi instalati uşor şi cu rapiditate pe exteriorul ţevilor pornind de la DN 6 si pina la DN 9140 (0,25’’ la 360’’). Sunt disponibile în 6 familii diferite, ideale pentru un areal mare de aplicatii, de la energie (FUE 1010), apă şi apă reziduală, (FUS 1010 şi FUS 1020), hidrocarburi (FUH 1010), si pina la gaz natural şi gaze de proces (FUG 1010). Versiunile portabile (FUP 1010) sunt foarte bune pentru măsurători de rutină şi verificarea contoarelor de debit existente, indiferent de tehnologia de măsurare. Toate aparatele de măsură clamp-on sunt caracterizate de:
Instalarea uşoară: nu e nevoie de tăierea ţevii ori oprirea debitului de fluid. Întreţinerea minimă: senzorii externi nu au nevoie de curăţare periodică. Excelentă acurateţe şi repetabilitate. Fără părţi mobile deci fara uzura şi fără pierderi de presiune sau de energie.

SITRANS FX300 - convertor dual
este disponibil ca debitmetru volumetric şi masic: Măsurări duale pentru mai mare încredere. Sisteme redundante cu doi senzori independenţi şi două convertoare. Echipat optim pentru măsurări în ţevi cu mai multe întrebuinţări. Fiecare convertor poate fi programat individual pentru un produs dat. Măsurătorile cu senzor de temperatură pentru compensarea aburului saturat ca şi caracteristică standard.

OCM III Debitmetru ultrasonic de mare precizie pentru monitorizarea debitului de apa / apa uzata pe canale deschise. Senzorii ultrasonici non-contact Echomax sunt folositi pentru a completa debitmetrul.

SITRANS F R – contoare cu piston rotativ
Sunt folosite pentru a măsura debitul volumic al lichidelor conductive şi neconductive. Sunt înregistrate cu precizie mediile cu vâscozitate mare, acide şi alcoolice. Se pot face măsurători conform standardelor de calibrare. Nu sunt necesare tronsone de conditionare a curgerii amonate si aval de debitmetru.

SITRANS F O – contoare volumetrice cu presiune diferenţială Măsurători universale ale debitului pentru lichide, gaze şi vapori. Asigură întotdeauna rezultate exacte chiar cu diafragme mari, temperatură mare sau presiune extremă.